JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Prisras på NAND-flash
Försäljningen av NAND-flash var en stor besvikelse under årets andra kvartal. Ett överflöd av kretsar har dumpat priset. 
Priset på NAND-flashminnen faller betydligt snabbare än väntat just nu, hävdar prognosföretaget iSuppli.

Under andra kvartalet minskade medelpriset (ASP) med 33 procent, vilket är klart mer än vad man tidigare räknat med. Därmed minskade försäljningen av NAND-flash under perioden med 15,7 procent, från 3,24 till 2,7 miljarder dollar.

–    Prisraset på NAND-flash kommer av att marknaden översvämmats av minnen. Tillverkarna producerar mer än vad som efterfrågas, säger Nam Hyung Kim, analytiker på iSuppli i ett pressmeddelande.
 
Hynix Semiconductor var den enda NAND-tillverkare som inte tappade under andra kvartalet. Företaget ökade istället sin försäljning med 5 procent till 505 miljoner dollar, enligt iSuppli. Därmed har Hynix 18,5 procent av flasminnesmarknaden. Enbart Samsung och Toshiba har större marknadsandelar.

Om nu NAND-tillverkarna har tuffa tider så ser det betydligt trevligare ut för NOR- och DRAM-tillverkarna i dagsläget. De ökade sin försäljning med 6 respektive 16 procent under årets andra kvartal, hävdar iSuppli.
 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)