JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektronik lockar inte svenska studenter
Trots att anmälningstiden har gått ut går det fortfarande att söka en utbildning hos Chalmers. Åtminstone för den som är intresserad av elektronik och data.
Trenden med färre sökande till civil- och högskoleingenjörsutbildningar inom data- och elektroteknik består även i år.  Detsamma gäller för utbildningarna i kemi- och maskinteknik.

Det är ett mycket ojämnt söktryck till Chalmers i år.  Allra högst är det till den nya utbildningen Arkitektur och teknik som har nästan 13 sökande till varje utbildningsplats. Av de antagna till den nya utbildningen är drygt hälften kvinnor.

Generellt kan man säga att programnamn med arkitektur och design i har en stark dragningskraft på studenterna, medan data och elektronik definitivt inte har det. Några av de utbildningar som det fortfarande går att söka till är:

* Elektroteknik 120 poäng
* Elektroteknik 180/200 poäng
* Mekatronik, allmän, 120 poäng
 

Den som är intresserad av dessa utbildningar kan hitta mer information på www.chalmers.se/sections/vill_studera/aktuellt/lediga-platser

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)