JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Gupp i Kitrons kurva
Kontraktstillverkaren Kitrons omsättning backade med 6 procent under andra kvartalet. Företaget hävdar att det är en temporär svacka som beror på ett driftsstopp då maskiner och personal flyttats.
Under andra kvartalet i år omsatte den norska kontraktstillverkaren Kitron 395 miljoner norska kronor, en minskning från 422 miljoner samma period i fjol. Men enligt företaget är detta en engångsföreteelse, som beror på temporärt minskad kapacitet då produktions- och testutrustning samt nära 300 anställda flyttats från fabriken i Kilsund till Hisöy. Flyttningarna medförde en veckas driftsstopp, vilket enligt företaget motsvarar leveranser för cirka 20 miljoner norska kronor.

Annars säger Kitron att efterfrågan på prototyper ökar i såväl Sverige som Norge, vilket är positivt för framtiden samtidigt som det hämmar den ordinarie produktionen en smula. Företaget tror på en tillväxt kring 10-12 procent årligen fram till 2010, och jobbar med två nya center för introduktion av nya produkter - ett i Sverige och ett i Norge. Sverige är numera Kitrons största marknad med 47 procent av affärerna, medan Norge står för 45 procent.

Kitrons produktion i Litauen fortsätter att öka, den steg med 30 procent jämfört med samma kvartal förra året.

Trots omsättningssvackan var marginaler och vinst på samma nivå som i fjol, 40 procent respektive 6 miljoner norska kronor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)