JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ny vd måste stämma Anotos blodflöde
Pengarna rinner ut från innovationsföretaget Anoto. Senaste kvartalet var förlusten 46 miljoner kronor på en omsättning av 15 miljoner. Nye vd:n Anders Norling måste vända trenden.
Anoto skriver i sin delårsrapport att man inte längre tror på vinst i år. Resultatet för första halvåret talar sitt tydliga språk - minus 60 miljoner på en omsättning av 55 miljoner. Bara andra kvartalet gick man back 46 miljoner på en omsättning av 15 mlijoner. Kassaflödet anges till minus 35 miljoner hittills i år, varav 30 runnit ur bolaget senaste kvartalet.

Att något måste göras är uppenbart. Ett led är rekryteringen av en ny vd, Anders Norling, tidigare vd på Sensys Traffic, ett bolag som under hand ledning vänt från stora problem till global aktör med god tillväxt och lönsamhet. Han räds inte uppdraget.

- Jag ser stora möjligheter att få till stånd en genomgripande förändring av företagets sätt att arbeta, skriver han i ett pressmeddelande och nämner ökat kundfokus som främsta åtgärd.

En del andra positiva saker finns också i Anotos rapport, bland annat ett kontrakt med en större mobiltelefontillverkare och utbyggnaden av verksamheten i USA.

Mats Blom, som varit tillförordnad på vd-posten, återgår till sitt jobb som finanschef.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)