JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Terrorrädsla gynnar slagtålig elektronik
De nya flygregler som införts för att mota terrorrädslan väntas gynna tillverkare av robusta, ”ruggade”, mobiltelefoner och bärbara datorer.
Förbudet mot bärbara datorer, videospel, mp3-spelare och mobiltelefoner på flygplan som Storbritannien nyligen införde kan få återverkningar i konsumentelektronikindustrin, skriver tidningen Information Week. Tidningen citerar en analytiker som hävdar att utrustning som hanteras av flygplatsernas personal riskerar att utsättas för mer påfrestningar än om passagerarna själva bär dem. Vilket trendkänsliga tillverkare kommer att bemöta med slagtåligare produkter.

Förvisso finns redan en del tålig utrustning, eller ”ruggad” som branschtermen lyder. Några av de tåligaste finns hos Kontron, som köpte specialisten Dolch i fjol. De tål att tappas på hårda ytor och klarar dessutom vibrationer, sand och regn. Panasonic och Itronix är två andra fabrikat som marknadsfört slagtåliga bärbara pc.

Flera mobiltelefontillverkare har genom åren provat att lansera slagtåliga mobiltelefoner, men utanför hantverkarskrået har de inte ha nått särkilt stor popularitet. Bland de mest framgångsrika märks Ericssons R310, även kallad ”hajfenan” på grund av den speciella gummiantennen, som slutade tillverkas år 2001 men än idag kan betinga uppåt 1000 kronor på auktionssajter.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)