JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Branschorganisation tar sig an medicinelektroniken
The International Electronics Manufacturing Initiative, mer känt som iNemi, har startat ett projekt som syftar till att ta fram standardiserade tester för elektronikkomponenter som användas i livsuppehållande medicinelektronik.
– Precis som i så många andra industrier är medicinelektronik i allt högre grad beroende av elektronik för sin funktion. Och precis som man kan förvänta sig finns det unika krav på tillförlitlighet och miljöpåverkan för dessa komponenter, säger Jim McElroy som är vd på iNemi.

För att underlätta för komponentleverantörerna, som idag kan tvingas uppfylla ett flertal olika specifikationer för en och samma komponent, vill nu iNemi utarbeta standardiserade tester och extrapolationsmetoder. Dessa standarder ska kunna utgöra underlag för att förutspå komponenternas tillförlitlighet i en verklig miljö.

Till att börja med har man definierat fyra komponenttyper: diskreta komponenter som chipkondensatorer, ytmonterade tantalkondensatorer liksom ytmonterade motstånd och induktanser. De tre andra är kapslar med mer än ett chip (BGA & CSP), substrat och kontaktdon liksom hybrider.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)