JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 23 januari 2020 VECKA 04
Electronix ”Matchmaking” har gått över förväntan. Drygt 100 möten mellan olika företag arrangerades under onsdagen. Två tredjedelar av de deltagande företagen är utländska.
–    Runt 50 deltagande företag och cirka 100 halvtimmesmöten är vad vi hunnit med under dagen, säger Lisa Muncker på Euro Info Centres (EIC), som är en av två arrangörer.

Matchmakingen på Electronix har organiserats av IRC (Innovation Relay Centres) och EIC (Euro Info Centres), två nätverk som finansieras av EU-kommissionen. Deras uppgift är att hjälpa företag ut på Europamarknaden.

– För att få hit företag har vi utnyttjat vårt nätverk i Europa, där vi har åtminstone ett kontor i varje EU-land, säger Lisa Muncker.

Resultatet är att runt 35 utländska företag har kommit till Sverige för att träffa andra företag – svenska som utländska – här på mässan. Utöver de bokade mötena har dessutom en mängd informella kontakter knutits under dagen.

Arash Rouhi, vd på Göteborgsföretaget Uniwire, är en av mötesdeltagarna. Hans bakgrund är elektronikkonstruktion, men nu jobbar han med ett koncept som går ut på att förenkla sammankopplingen av all elektronik via UWB-system i hemmet.

– Jag söker både tekniksamarbete och marknadskanaler. Hittills har jag klarat av sju av nio möten och de har varit mycket bra och mycket intressanta, säger Arash Rouhi.

Vi närmare eftertanke rangordnar han sina avklarade möten mer i detalj: tre väldigt intressanta, två bra, ett mindre intressant och ett inställt.

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)