Elprint har profilerat sig som leverantör av enklare kort med upp till sex metallager till prototypserier. För att klara av det konststycket utvecklade företaget en mjukvara kallad Macaos som ligger mellan kunderna och produktionslinan. När kunderna skickar in sina caddata i Macaos kollar programmet att konstruktionen är komplett och genererar en offert.
– Macaos kan ta indata i hundratalet olika format.
Men sex metallager är långt ifrån vad som krävs i lite mer avancerade mönsterkort idag så Helge Nilsen planerar därför för en ny fabrik i Bergen som klarar upp till 25 lager.
Samtidigt är hans ambition att växa i Europa och för att klara det behövs ytterligare en fabrik.
– Den ska ligga i Österrike för att vi ska komma närmare den centraleuropeiska marknaden.
När den kommer vill han dock inte svara på. Däremot berättar han att Elprint rekryterat personal i Österrike för att komma över kunskapen om hur man bygger in komponenter i mönsterkorten. En teknik som kan används för att göra slutprodukten mindre än idag.
Målet är att Elprint ska omsätta 250 till 300 miljoner inom två till tre år. Men om Elektrotrycks konkursbo ingår i den planen vill han inte kommentera.
– Det är ingen glädje att vara allena. Vi vill bygga upp den nordiska mönsterkortsbranschen och tänker därför starta en nordisk mönsterkortsförening.
Föreningen skulle kunna ta upp den mantel som den avsomnade branschföreningen MQS hade.
Själv tänker han fortsätta driva Elprint fram till 2010.