JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. WEEE-registret har öppnat
Naturvårdsverket öppnade idag det kraftigt försenade EE-registret där alla företag vars produkter faller under WEEE-direktivet ska registrera sig.
Registret skulle ha varit på plats redan den 13 augusti i fjol när WEEE-direktivet började gälla men har skjutits upp i flera omgångar. Den senaste förseningen berodde på att verket ville översätta det till engelska för att underlätta för utländska aktörer att komma med i systemet.

Alla företag vars produkter faller under WEEE-direktivet måste registrera sig i EE-registret (www.naturvardsverket.se/eeregistret)  och de ska också rapportera hur mycket de säljer och på vilket sätt avfallet samlas in och behandlas.

Berörda företag har fram till den 28 februari 2007 på sig att rapportera sina siffror för tiden sedan den 13 augusti i fjol.
Naturvårdsverket planerar för ett antal informationsdagar under hösten och vintern. Verket startar med två halvdagar i Stockholm och tänker sedan fortsätta på andra ställen i landet, bland annat Malmö och Östersund.

Det finns fortfarande möjlighet att påverka både innehållet och valet av plats. Mer information finns på www.naturvardsverket.se/dokument/aktuellt/konferen/konferen.htm .
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)