JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenska halvledare i riskkapitaltoppen
UPPDATERAD: Coresonic, Nanoradio, Xelerated, Upzide, Replisaurus och Syntune hör till de 30 unga europeiska halvledarbolag som har högst tillväxtpotential. Det framkom när riskkapitalorganisationen Tech Tour idag presenterade sin topplista.
Riskkapitalevenemanget Tech Tours halvledarevenemang ”Semiconductor Summit” blev en stor framgång ur blågult perspektiv. Av de 30 bolag som nominerades till slutomgången var sex svenska, däribland Coresonic (basbandsprocessorer), Nanoradio (wlan-kretsar), Xelerated (nätverksprocessorer), Syntune (avstämbara lasrar), Upzide (vdsl) och Replisaurus (halvledartillverkning).

- Att så många svenska företag deltog tror vi kan bero på att Tech Tour är välkänd i Sverige, säger Dominique Pitteloud till Elektroniktidningen.

Professor Christer Svensson, Coresonics grundare, var förstås mycket nöjd. Inte minst uppskattade han att företag med affärsiden att sälja IP-block snarare än färdiga kretsar blev så uppmärksammade.

– Industrin går åt det hållet, och jag är glad över att riskkapitalbolagen ser de marknadsmöjligheter den affärsmodellen erbjuder, säger han i ett pressmeddelande.

Bland övriga finalister märktes brittiska Picochip och franska Sequans Communication.

Evenemanget ägde rum i Bryssel i Belgien. Det var första gången som Tech Tour genomfört ett branschspecifikt jippo, tidigare har man jobbat regionalt. För två år sedan ägde Tech Tour Sweden rum – och även då blev Coresonic nominerat till finalen.

Syftet med Tech Tour är att välja ut de företag som bedöms ha högst tillväxtpotential och bygga broar mellan dessa bolag och de deltagande riskkapitalbolagen.

Tech Tour är oberoende organisation som drivs från en privat ägare i Schweiz.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)