JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Branschen lär ut på elektronikkurser
STF Ingenjörsutbildning organiserar två elektronikkurser i december med lärare från elektronikbranschen. Den ena kursen handlar om batterier, kyla och miljö, och den andra om signalintegritet, cadning, lysdioder och kraftelektronik.
STF Ingenjörsutbildning breddar sitt utbud till att även omfatta elektronikkurser. Företaget har stor erfarenhet av kursverksamhet inom andra ingenjörsområden, men elektronik har det varit sparsamt med. Något som kursansvarige Stefan Revestam hoppas ändra på.

Den 12-14 december går premiären för de två första kurserna. Båda går parallellt, under tre dagar, där även kvällarna är schemalagda med middag och minimässa. Arrangörernas förhoppning är att möjligheten för båda kursernas deltagare att mingla och bygga nätverk ska vara ytterligare en attraktionskraft.

Föreläsarna är hämtade från branschen. I kurs ett föreläser Aventeks Ragnar Walleborn om batteriteknik första dagen, följt av en dag om kylning av elektronik under ledning av Jussi Myllyluoma från Bromanco Björkgren. Den tredje dagen har temat "miljötålighet i praktiken" och leds av Leif Jonsson från försvaret.

Kurs två inleds med en dag om grundläggande signalintegritet, ledd av Anders Ekholm från Bitsim. Andra dagen börjar med en föreläsning om layout av mönsterkort och kretskort av Johan Lindh från Cad-Resurs. Eftermiddagen ägnas åt lysdioder, med Stefan Larsson från Optoga. Tredje dagen ligger fokus på kraftelektronik, i regi av Falah Hosini från Kraftelektronik AB och Georgios Demetriades från ABB Corporate Research.

 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)