JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Avancerat EMC-labb växer fram i Göteborg
I våras lade Svenska EMC Lab ner sin verksamhet i Karlskrona. Inom kort startar den ånyo. Fast nu med ny ägare och i Göteborg.
–    Jag har köpt det mesta av mätplatsen i Karlskrona. Instrument, mätrum, verkstadsutrustning, ja man kan säga det mesta utom kontoret, säger Jan Linders.

För Jan Linders är det här en dröm som gått i uppfyllelse. I över tio år har han arbetat med EMC-provning. Och snart har hans företag – Jan Linders Ingenjörsfirma – ett eget labb. Under tiden som det nya labbet växer fram i Lindholmens Science Park i Göteborg fortsätter dock Jan Linders att sälja sina tjänster genom sitt företag via EMC Väst, där han är en av 47 delägare.

–    I nästa vecka ska jag börja installera absorbenterna, sedan ska hallen mätas in, så det tar väl en månad innan mätarbetet kan komma igång, säger han en smula otåligt.

Det nya mätrum som håller på att ta form blir 10 x 6 x 6 meter stort och halvdämpat. Här ska det gå att mäta på objekt som är runt åtta kubikmeter och väger två ton.

–    Tidigare har jag kunnat mäta enligt generiska standarder i stort sett, magnetiska fält har varit svårt att mäta. Nu kommer jag att kunna mäta med helt andra mätmetoder. Jag får tillgång till ett större frekvensområde och andra amplituder, säger Jan Linders.

Noggrannhetsmässigt handlar det alltså om ett rejält kliv framåt. I det nya labbet får inte vem som helst kliva in och testa sina grejer på egen hand.
 
–    ¬Nej, det här blir en kommersiell mätplats, men framöver kommer jag att prova både här och hyra in mig i EMC Västs labb.

Att det blir möjligt beror på att EMC Väst flyttar sitt skärmrum i samband med att den nya mäthallen byggs upp. Jan Linders hyr numera en större lokal för den framtida verksamheten, och EMC Väst hyr in sig på cirka en tredjedel av ytan.  

–    Nu har jag verktygen för att kunna lösa kundernas alla problem och göra provning för CE-märkning. Här går det att prova fordonskomponenter, konsumentprodukter, belysning, marint och mycket mer, säger Jan Linders.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)