JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nio av tio utställare gillar Göteborg
Göteborg är bäst som mässtad, i varje fall om man får tro arrangörerna av Electronixmässan.
I nummer åtta av Elektroniktidningen gick Stockholmsmässans projektledare Magnus Eriksson ut och propagerade för att enbart köra elektronikmässorna i Stockholm (se länk). Utspelet kom efter Electronixmässan i september som inte registrerade mer än 5641 besök, drygt 1000 färre än 2003 då man kom upp i 6654. (Mässorna räknar inte antalet besökare utan antal besök vilket innebär att den som besöker mässan mer än en dag räknas flera gånger.)

Nu slår Electronix mässgeneral Ann-Margret Avellan tillbaka mot Stockholmsmässan:

– Besökarnas stora uppskattning av Electronix i Göteborg fick vi kvitto på i besökarundersökningen som presenterats tidigare. Och nu kommer dessutom utställarnas omdömen som grädde på moset, säger hon i ett pressmeddelande.

Undersökningen visar att hela 91 procent av utställarna gillade Göteborg som mässtad. Och så många som 80 procent uppgav direkt efter mässan att de planerar att komma tillbaka till Electronix Scandinavia 2009.

Electronix Scandinavia 2006 minskade visserligen antalet besökare, men ökade samtidigt antalet besökande företag med 20 procent.

– Det gav utställarna möjlighet till direktkontakt med ännu fler kundföretag. Undersökningen visar också att det var rätt slags besökare som kom. Så stor andel som 85 procent av utställarna bedömde besökarkvaliteten som godkänd eller väl godkänd, säger Ann-Margret Avellan.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)