JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Första mp3-kunden för Nanoradio
ImageSpanska musikälskare kommer nästa år att kunna köpa en mp3-spelare som innehåller en wlan-krets från det svenska uppstartsföretaget Nanoradio.
På den gigantiska konsumentelektronikmässan CES i Las Vegas i början av januari ska spanska Blusens visa upp sin nya mp3-spelare kallad G14, som tagits fram tillsammans Nanoradio och den spanska telekomintegratören Opera Wireless.

– Den är speciellt intressant eftersom det är vår första officiella kund med mp3-spelare men också för att det är en operatörslösning där konsumenten kan ladda ner nya låtar över operatörens wifi-nät via ett månatligt abonnemang, säger Nanoradios vd Pär Bergsten.

Förutom wlan innehåller mp3-spelaren också Bluetooth-kretsar. G14 kommer i tre modeller med 1, 2 eller 4 Gbit flashminne och FM-radio. Förutom musik kan spelaren kan också visa bilder och filmer på den två tum stora färgskärmen.

Nanoradio startade för tre år sedan och har utvecklat wlan-kretsar med begränsad funktionalitet med mycket låg strömförbrukning och litet fotavtryck. I september annonserade företaget sin första officiella kund – japanska Sharp.

Sharp ska sälja en wlan-modul, DC2J1DZ120, som mäter 8×7,6×1,3 mm, vilket enligt företaget är hälften så litet som konkurrerande lösningar. I vila är effektförbrukningen 0,3 mW, medan den drar 654 mW vid sändning och 165 mW vid mottagning av data.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)