JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Plugga i Lund - i Kina
Studenter som i höst börjar läsa elektroteknik, datateknik eller informations- och kommunikationsteknik i Lund kan få läsa en termin i Kina. Det är första gången denna möjlighet erbjuds svenska civilingenjörsstudenter.
Lunds Tekniska Högskola startar i höst en särskild Kinainriktning för upp till 30 studenter på utbildningarna för elektro-, data-, samt InfoCom (Informations- och kommunikationsteknik). Inriktningen stöds av Ericsson, Sony Ericsson och flera andra svenska företag.

Under de två första åren får dessa studenter parallellt med sin teknikutbildning dessutom plugga det kinesiska språket samt orientera sig om kinesisk kultur och samhällskunskap vid institutionen för östasiatiska språk vid Lunds universitet. Den femte terminen läser studenterna vid ett kinesiskt universitet tillsammans med kinesiska studenter. Lärarna där kommer från LTH och undervisar på engelska.

Därefter kan studenterna välja att läsa ytterligare en termin i Kina, praktisera på svenska företag i Kina eller göra exjobb i landet. Totalt kan två av de fem studieåren tillbringas i Kina.

Vilka kinesiska universitet som är aktuella är ännu inte klart. Förhandlingar pågår.

Flera svenska tekniska högskolor har samarbete med kinesiska universitet på forskningsnivå. Detta är dock veterligen första gången som ett samarbete av denna dignitet förekommer på grundutbildningsnivå.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)