JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Prevas förstärker i Danmark
Konsultbolaget Prevas köper sin danska kollega IO Technologies och hävdar att man därmed blir Danmarks ledande leverantör av inbyggda system.
Prevas har skrivit en avsiktsförklaring (letter of intent) om förvärv av danska IO Technologies, ett företag med 35 anställda och en omsättning strax under 30 miljoner svenska kronor. Bland kunderna finns danska storheter som Bruel & Kjaer, Radiomete,  Danfoss och Grundfos. Bolaget sysslar enbart med elektronik, programvara, signalbehandling och inbyggda system. Det grundades 1997 och har kontor i Köpenhamn och Århus.

Tanken är att IO Technologies ska slås ihop med Prevas nuvarande danska verksamhet. Denna är ganska ung - den började i januari i år då Prevas köpte danska Glaze. Idag finns 25 anställda som omsätter drygt 20 miljoner. Det sammanslagna bolaget får således en omsättning på 50 miljoner och 60 anställda.

Enligt ett pressmeddelande från Prevas blir bolaget i och med förvärvet Danmarks ledande leverantör av inbyggda system man befäster sin position som ledande i Norden på området.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)