JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. BMW först med Flexray
I slutet av denna månad börjar den första bilen med elektronikbussen Flexray säljas - en BMW X5 - på den amerikanska marknaden. Flexraykretsarna kommer från Freescale.
ImageBättre manöverförmåga och ökad stabilitet. Och möjligheten att med en enkel knapptryckning koppla om mellan sportig och bekväm körning. Det är vad BMW och Freescale lovar med den Flexraybaserade BMW X5 som i slutet av månade börjar säljas i USA och under nästa år i övriga världen.

Möjligheten att välja körstil kallas av BMW för Adaptadrive, en funktion som kräver en mängd elektronik som hämtar in data från en rad sensorer och använder dessa data för att styra motor, fjädring och bromsar.

Flexray är en höghastighetsbuss för bilbruk, utvecklad inom ramen för konsortiet med samma namn. Halvledarjätten Freescale, världens största kretsleverantör till bilindustrin, har varit pådrivande i utvecklingen. Freescales Flexraykretsar klarar 10 Mbit/s inom bilen för funktioner som aktiv och passiv säkerhet, undvikande av kollision, motorstyrning och förarassistans.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)