JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Välbesökt FPGA-konferens
Konferensen FPGA World verkar ha funnit sin form. När den nu arrangerades för tredje gången kom det runt 170 besökare och 19 utställare.
– Det huvudskaliga motivet för mig är att konferensen behövs och att det är kul, säger professor Lennart Lindh som öppnade konferensen.

Hans parhäst, David Källberg, var också nöjd trots att både antalet besökare och utställare minskade något jämfört med fjolåret.

– De flesta jag pratat med var väldigt nöjda. Dessutom är det två saker som känns bättre än i fjol, det är bättre spridning på deltagarna som kom från många andra länder än Sverige och det akademiska spåret har dubblerats.

Precis som i fjol var konferensen förlagd till Electrumbyggnaden i Kista. Att FPGA World låg parallellt med mässan Electronica verkar inte ha påverkat konferensen nämnvärt. Då hade den amerikanska konferensen Supercomputing större påverkan.

– Jag vet att två av fjolårets utställare prioriterade Supercomputing istället för att ställa ut här, men hur man än lägger konferensen krockar den med något, säger David Källberg.

Till nästa år har duon valt att flytta tillbaka konferens till september månad. Det blir en dag i Kista, den 13 september, och en dag i Lund, den 11 september.

– Vi vill göra ett provskott. Man kan se på deltagarlistan att det är få deltagare från södra Sverige trots att det finns en hel del intressanta företag där.

Planen är att köra samma industri- och produktpresentationer i Lund som även körs i Kista. Kanske blir det också en utställningsdel i Lund.

– Vi har fått positiv respons på idén från utställarna, många av dem vill synas där nere och vi hoppas locka 50 till 60 deltagare till konferensen, säger David Källberg.

FPGA World hade 26 presentationer i tre parallella spår: ett industriellt, ett akademiskt och ett produktspår. Dessutom fanns ett fjärde spår med möjlighet att prova produkter praktiskt. Tillverkande företag och konsultföretag stod för många av presentationerna som trots det var ganska befriade från produktreklam. Det fanns flera intressanta industriprojekt, som den ultraljudsskanner för vattenledningsrör som norska Data Respons utvecklat.

Den akademiska delen av konferensen hade dubblerats jämfört med fjolåret.

– Vi fick 12 bidrag och valde ut sju stycken.

Som vanligt var deltagandet gratis, och lunch liksom fika betalades av sponsorer. Och för att komma åt förtäringen var man tvungen att passera utställarnas bord som fanns mellan föredragssalarna och förtäringen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)