JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Chalmers får 2,1 miljoner för bränslecellsutveckling
En forskargrupp vid Chalmers har fått ett anslag på 2,1 miljoner kronor till materialutveckling för bränsleceller. Det är Energimyndigheten som står bakom satsningen.
Energimyndigheten satsar 42 miljoner kronor under tre år på energiriktad grundforskning. Projekten spänner över ett brett fält av energifrågor, från nano- och vätgasforskning till förbränning, solceller och generatorer.

Totalt har 188 ansökningar inkommit, varvid 19 får finansiering. Per Jacobsson, prefekt för Teknisk fysik vid Chalmers, är en av dem som dragit vinstlotten och fått anslag. Hans forskargrupp ”Kondenserade materiens fysik” får 2,1 miljoner kronor till materialutveckling för bränsleceller.

– Bränsleceller kan omvandla kemisk energi i form av exempelvis vätgas till elektrisk energi på ett effektivt och miljövänligt sätt. Tekniken är därför en mycket trolig del i ett framtida hållbart energisystem tillsammans med nya effektiva batterier som solceller och vätelagringsmaterial, säger Per Jacobsson till webbsajten Chalmers Nyheter.

Förutom Per Jacobsson står även docent Aleksandar Matic bakom ansökan till Energimyndigheten.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)