JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Forska & Väx är räddat
Vinnovas innovationsprogram Forska & Väx lever vidare trots att stödet tillfälligt drogs in av den nya regeringen. Nu får sammanlagt 47 småföretag dela på 52 miljoner kronor i årets fjärde omgång av programmet.
I regeringens budget drogs stödet in till Vinnovas populära program Forska & Väx. Fast det indragna stödet var snarast en miss i det mycket snabba budgetarbetet, enligt statssekreterare Jöran Hägglund.
 
– Tack vare ett positivt besked från näringsminister Maud Olofsson och statssekreterare Jöran Hägglund räknar vi med att minst 100 miljoner kronor tillförs Vinnovas budget 2007 för Forska & Väx. Det är ett mycket glädjande och vi är ytterst tacksamma, säger Per Eriksson, generaldirektör på Vinnova.

I årets fjärde och sista ansökningsomgång får därför 47 småföretag dela på sammanlagt 52 miljoner kronor. Bland företag som får finansiering av sitt forsknings- och utvecklingsprojekt märks Proximion Fiber Systems i Kista som utvecklar avstämbara optiska filter, samt Navaero i Sundsvall som tar fram kollisionsvarningssystem för privatflyg. Båda företagen får 4 miljoner kronor.

Andra intressanta företag är Artema Medical i Sundbyberg som får 5 miljoner kronor för att vidareutveckla sina sensorer för medicinskteknisk gasanalys, GigaCom i Göteborg som får 2,15 miljoner kronor till fiberoptiska kontakter för tuffa miljöer samt Cuptronic i Kalix som får 900 000 kr för miljövänlig tillverkning av mönsterkort.

Nästa utlysning stänger den 2 april år 2007, medan beslut väntas en dryg månad senare.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)