JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sony Ericsson lägger mobilproduktion i Taiwan?
Den taiwanesiska kontraktstillverkaren Cheng Uei har enligt uppgift fått en stor order på produktion av mobiltelefoner åt Sony Ericsson. Det är i så fall första gången som Sony Ericsson anlitar någon annan än Flextronics för mobiltillverkning.
Det är nyhetstjänsten Cens.com (Taiwan Economic News) som rapporterar om affären, som man betecknar som ”ett rykte”, baserat på källor som hävdar att ledningen för Cheng Uei varit i Sverige i oktober för att skriva kontrakt med Sony Ericsson. Enligt ryktet rör kontraktet produktion av mobiler i premium- och mellansegmenten, utrustade med Bluetooth och MP3-funktioner.

Cheng Hui gör redan en rad tillbehör och delsystem för mobiltelefoner, som kablage, batterier och kameramoduler, åt såväl Sony Ericsson som Nokia och Motorola. Till Sony Ericsson gör man 20 olika tillbehör, uppger Taiwans statliga nyhetsbyrå Taiwan Headlines.

Om ryktet stämmer blir Cheng Uei den andra kontraktstillverkaren som får tillverka mobiltelefoner åt Sony Ericsson. Förutom den egna produktionen har hittills Flextronics, som är störst i världen på kontraktstillverkning, varit den enda partnern för mobilproduktion.

Cheng Uei, ett dotterbolag till Hon Hai Precision Industry, omsatte nära en miljard dollar under årets första tre månader och gjorde en vinst på nära 80 miljoner dollar under samma tid. Företaget levererade cirka tre miljoner mobiler under perioden, och räknar enligt EMS Now med att leverera ytterligare en miljon innan året är slut. Kapaciteten nästa år uppgår till 5,5 miljoner mobiler, enligt en analytiker som citeras av Cens.com.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)