JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ny grupp vill analysera EDA
Analytikerföretaget Aberdeen Group ska börja publicera analyser av datorstödd elektronikkonstruktion, produktion och inbyggda system.
Programvara för elektronikkonstruktion (EDA, Electronic Design Automation) blev nyligen av med sin främsta analytikerfirma, då Gartner Dataquest beslöt lägga ner den grupp som sysslat med området. Nu tar en annan analytikerfirma, Aberdeen Group, upp ämnet. Företaget har rekryterat industriveteranen Ric Stanley, med 25 års erfarenhet från bland annat Flextronics, Lattice, Xilinx, Mentor, Cadence och Digital Equipment, för att leda arbetet, rapporterar EE Times.

Enligt Aberdeen Group är det dock bara tillfälligheter att man börjar analysera detta område samtidigt som Gartner drar sig ur. Och medan Gartner gärna delgav sina uppfattningar om marknadsandelar och projicerade försäljningssiffror så kommer Aberdeen att jobba mer med att skicka ut undersökningsformulär och rapportera svaren på dessa undersökningar. Aberdeen kommer inte heller att rangordna företag på samma sätt som Gartner gjort. Aberdeen poängterar också att priset kommer att ligga avsevärt under Gartners nivå.

Den första analysen kommer att handla om hur den ökade komplexiteten i elektronikkonstruktioner påverkar konstruktionsarbete, produktionen och testningen. Framöver kommer man även att titta på kretskonstruktion, kortkonstruktion, produktion och inbyggda system. Ric Stanley menar att allt detta hänger ihop – det går inte att analysera en enskild del och tro att man har hela svaret, säger han till EE Times.




MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)