JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Printdreams slåss för svensk tillverkning
Skrivarföretaget Printdreams dröm är att tillverka egna produkter i Sverige. Men företagets styrelse har ännu inte givit klarsignal för den planerade tillverkningen i Nynäshamn.
I augusti gick Printdreams ut med ett glädjebesked. Företaget flyttar in i Ericssons gamla fabrik i Nynäshamn och börjar serieproducera en skrivarmodul.

Produktionen skulle vara i gång till årsskiftet – alltså nu – men scenariot är ännu en dröm.
 
– Vi måste ha en uppslutning kring satsningen och väntar nu på ett styrelsebeslut. Vi vill göra detta på riktigt och inte bara börja något som vi sedan inte kan fullfölja, säger Alex Breton, grundare och vd på Printdreams.

Idag har Printdreams ett starkt samarbete med tre globala företag, varvid en ledande skrivartillverkare.
 
– Just nu tar vi fram en modul som ska byggas in i en mobil skrivare som tillverkas av en av våra partners. Både modulen och skrivaren ska tillverkas i Asien och allt går enligt tidsplanen, säger Alex Breton.

Fast Alex Breton har också idéer på andra produkter, som han vill tillverka i egen regi. Det handlar om specialskrivare till digitalkameror och andra bärbara produkter.
 
– Det är komplicerade produkter som vi behöver kontroll och uppsikt över under tillverkningen samt närhet till vår utvecklingsavdelning i Kista, säger Alex Breton.

Speciellt RMPT-motorn (Random Movement Printing Technology), som ska sitta i dessa produkter, är mycket avancerad. Den består i huvudsak av två optiska moduler och en styrenhet.

– Men för att vi ska kunna starta tillverkning av egna produkter i Sverige måste vi knyta till oss kunder som vill ha våra produkter och som är beredda att ta en viss marknadsrisk, säger Alex Breton.

För att ytterligare stärka sin position har Printdreams knutit till sig en kinesisk kontraktstillverkare.

– Vi har redan en relation med företaget som nu söker närvaro i Skandinavien. Vi är beredda att göra ett samarbetsavtal med dem som innebär att vi volymtillverkar i Kina samtidigt som vi lägger produktionsanpassningen samt medelstora eller mindre serier i Nynäshamn, säger Alex Breton.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)