JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rosenberger och Harting mest poppis
Störst är inte alltid bäst. När analyshuset Bishop & Associates frågade köpare av kontaktdon hur nöjd man var med olika leverantörer så toppades listan av medelstora tyskarna Rosenberger och Harting.
Världens överlägset största kontaktdonsföretag heter Tyco, med Molex som god tvåa. Men det är inte dessa som ger bäst stöd åt kunderna i Europa. Bland de tio bolag som säljer mest toppas i stället listan av tre tyska medelstora företag - Rosenberger, Harting och Lumberg - följt av japanska JST. Allt enligt en undersökning gjord av analyshuset Bishop & Associates. Tyco ligger först på femte plats, skuggat av Molex, FCI och Amphenol.

Denna rankinglista omfattar endast de tio bolag som säljer mest. Räknas även mindre företag än de tio största in så toppas nöjdhetsindex av Erni, följt av Samtec, se tidigare publicerad artikel (länk) .

Intressant nog ser rankinglistan för USA helt annorlunda ut. Här toppar Molex, följt av Tyco och 3M, med franska FCI som främsta europeiska företag på fjärde plats. De tyska bolagen som toppar Europalistan finns överhuvudtaget inte med på topp tio i USA.

För undersökningen frågade Bishop & Associates 1147 kontaktdonskunder i USA och Europa. Undersökningen omfattade 41 leverantörer, som de svarande fick betygsätta i 13 kategorier. Bland dessa fanns frågor om produktkvalitet, ledtider, pris, support, problemhantering och webbstöd.
Image
Image
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)