JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Note byter vd - igen
Image
Arne Forslund
Den börsnoterade kontraktstillverkaren Note byter vd för tredje gången på kort tid. Arne Forslund lämnar och Kaj Samlin tillträder den 15 februari.
Kaj Samlin har varit verksam i industrin i hela sitt arbetsliv. Under de första tolv åren inom Electroluxkoncernen och år 1986-2004 som vd i den internationellt inriktade specialkabeltillverkaren Habia Cable. Under de senaste åren har han byggt upp ett svensk-kinesiskt företag för den internationella butiksinredningsmarknaden.

Arne Forslund, som tog över efter Kjell-Arne Andersson i november 2005, hann inte vara vd och koncernchef mer än ett och ett halvt år innan det skar sig med styrelsen och huvudägaren Sten Dybeck.

- Det är precis som det står i pressmeddelandet. Jag ville gå fortare fram med förändringsarbetet än styrelsen, säger Arne Forslund.

Han har ägnat mycket av sin tid på Note åt att bygga ett lag av det som tidigare var fristående enheter med en gemensam grafisk profil. Bland annat har han infört leantänkandet inom koncernen. Förändringen har visat sig i de ekonomiska resultaten som efter en förlust år 2005 åter är på plus.

- Det är en väldigt ljus framtid för företaget och expansionen kommer att ske oavsett om jag är kvar eller inte. Det är alla andra som gör jobbet. Ingen mår bra av att vd och styrelse strävar åt olika håll. Då är det bättre att lämna.

Notes huvudägare Sten Dybeck är sparsam i sin kommentar och vill inte säga så mycket mer än vad som står i pressmeddelandet.

- Vi måste fokusera på våra kunder i Norden, på en effektiv produktion och att bli ännu bättre än idag. Det blir än mer fokus på leanarbetet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)