JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk bingo i Global Mobile Awards
På mobilvärldens Oscarsgala - Global Mobile Awards - vann Sony Ericssons K800 Cyber-Shot-mobil 3G-mobiltelefonklassen. Och Ippi, med vars hjälp man kan skicka och ta emot SMS och MMS via tv:n, gav svenska In View en delad fjärde plats i klassen Mest innovativa teknologiutveckling. Priserna delades ut på 3GSM-mässan i Barcelona.
SonyEricssons K800 Cyber-Shot som med bara tre knapptryck gör dig till en fotobloggare, fick första pris i klassen 3GSM-mobiler. Telefonen har en kamera på 3.2 megapixel. Den inbyggda xenon-blixten hjälper till att eliminera röda ögon. Den har också FM-radio, musikspelare och webbläsare. Den prisbelönta telefonen finns att köpa i hela världen och började säljas i början av 2006.

In Views Ippi, som kom på delad fjärde plats i klassen Mest innovativa teknologiutveckling, kopplas till tv:n via scartkontakten och har eget mobiltelefonabonnemang. Den visar att nya meddelanden kommit in ungefär som en telefonsvarare. Meddelandet visas på tv:n och kan besvaras. Mejl och bilder kan också skickas och tas emot med ippi.

– Bara att bli nominerad är ett fantastiskt gott betyg på vår teknik och tillströmningen i vår monter vittnar om att det finns ett stort europeiskt intresse. Det är viktigt för oss att telekombolagen förstår produktens potential och att den genererar mer trafik i deras nätverk, säger Mats Segerström, VD på In View AB, i ett pressmeddelande.

Bedömningsprocessen är en tvåstegsraket där en del av världens mest respekterade journalister, analytiker och akademiker med mobilindustrin deltar. I år hade juryn rekordmånga bidrag att bedöma, 600 stycken. Tillströmningen drivs av att världen närmar sig tre miljarder mobiltelefonabonnemang och att antalet innovationer för nya mobila tjänster, tillämpningar likväl som rikare innehåll ökar.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)