JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Trög införsäljning för Elektronik/EP
Hittills har bara omkring 100 företag bokat monter på mässan Elektronik/EP, elektronikbranschens stora kraftsamling i Stockholm i januari nästa år. Men projektledaren Magnus Eriksson är ändå hoppfull.
Senast Elektronik/EP begav sig, år 2005, fanns omkring 375 utställare. Motsvarigheten i Göteborg, Electronix, lockade omkring 300 utställare i höstas.
Image
Magnus Eriksson

- Många utställare var besvikna efter Göteborg. Vi har fått övertala en rad företag som sagt "aldrig mer en mässa". Och vi har lyckats vända de flesta, även om de inte alltid vill ha lika stor yta som sist, säger han.

Hittills har ett hundratal företag bokat monter till Elektronik/EP, som äger rum 28-30 januari 2008. Magnus Eriksson tycker dock det är för tidigt att ge någon prognos för hur många det lutar mot totalt.

- Men trycket på oss att göra bra aktiviteter på mässan ökar helt klart, säger han.

En rad dragplåster är planerade. Störst torde satsningen på levande blyfri produktion med testfokus vara, se tidigare artikel (länk) . Därtill jobbar man på att få dit halvledarbolagen i ett halvledartorg och verktygsleverantörerna till EDA Village, precis som senast. Heta Stolen, arrangerat i samarbete med oss på Elektroniktidningen, återkommer som vanligt. Seminarier blir det också förstås, och eventuellt ett bilelektronikforum i någon form.

- Och vi har planer på att vidareutveckla Wireless Expo med inspiration från Electronica, säger Magnus Eriksson.

Han konstaterar också att företagen inom inbyggda system ser ut att gå ifrån sin tidigare vana att alla ska ha lika stora (små) montrar.

- Data Respons och Kontron visar vägen, de har bokat varsin rejäl monter.

Mässan går denna gång måndag-onsdag i stället för tisdag-torsdag som brukligt.

- Vi kommer att ordna någon form av extra attraktion på måndagen för att locka folk. Exakt vad det blir är inte klart ännu, säger Magnus Eriksson.

I planen finns också en paneldebatt, där Magnus Eriksson hoppas på deltagande från politikerhåll. Drömgästen är näringslivsminister Maud Olofsson.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)