JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Synopsys och Magma begraver stridsyxan
Efter åratal av patentstrider i amerikanska domstolar har EDA-bolagen Synopsys och Magma enats om en förlikning.
En av EDA-världens mest utdragna juridiska konflikter är över. Synopsys och Magma, som sedan 2004 drivit tidvis hätska juridiska processer mot varandra, har äntligen kommit överens. Något förenklat har Synopsys hävdat att Magma använt teknik för halvledarkonstruktion som Synopsys äger patenten till, vilket Magma konsekvent bestridit.

I förlikningen ingår att bolagen ömsesidigt licensierar tekniken i de patent man stridit om. Samtidigt lägger man ner alla pågående stämningar, och lovar varandra att inte ta upp några nya patentstrider under de närmast två åren.

Magma ska därtill betala 12,5 miljoner dollar till Synopsys. Dessutom finns en rad andra klausuler i överenskommelsen som parterna dock inte vill offentliggöra.

Båda parter säger, föga överraskande, att de är nöjda med överenskommelsen.

- Detta har hela tiden handlat om att skydda vår intellektuella egendom, och det har vi uppnått, konstaterar Synopsys vd Aart de Geus i ett pressmeddelande.

- Händelserna har kostat mycket pengar för båda sidor. Jag är glad att vi har hittat en lösning, säger Magmas vd Rajeev Madhavan i samma pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)