JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Röda mattan till Kina
Nanjing Scandinavian Industrial Campus investerar 100 miljoner kronor i nya kontors- och industrilokaler i kinesiska Nanjing. Målet är bana väg rakt in i Kina för små och medelstora skandinaviska företag.
140 000 kvadratmeter mark i Nanjing Jiangning Science Park är vad Nanjing Scandinavian Industrial Campus (NSIC) köpt.  Här ska kontors- och industrilokaler byggas upp för att sedan hyras ut till små och medelstora skandinaviska företag som vill starta verksamhet i Kina. Den första etapp, som omfattar 26 000 kvm, ska vara klar innan årsskiftet.

Nanjing Jiangning Science Park är en industripark i Nanjing, 30 mil väster om Shanghai. I industriparken finns idag runt 1 700 internationella företag, bland annat Ericsson och 30 av företagen på Forbes 500-i-topplista.  

NSIC kan ses som ett affärs- och industricentrum i Nanjings industripark. Det har startats av det schweiziska riskkapitalbolaget Mankato Investments i samarbete med den statliga kinesiska elektronikkoncernen Panda Electronics Group. Mankato är dock grundar av två svenskar, Anders Torstensson och Lars Lindqvist, som påstår sig ha stor erfarenhet av att göra affärer i Kina.

NSIC har kontor i Stockholm, Malmö och Hongkong, förutom Nanjing och Zug i Schweiz.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)