JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sundsvall siktar sensorexpo
Mittuniversitetet i Sundsvall ska föra samman forskning, industri och företag inom trådlösa sensorsystem. Tanken är att skapa framgångsrika företag ur forskningsresultat.
Hur kan vi skapa nya konsumentprodukter baserade på trådlösa sensorsystem? Jo, man kan börja genom att låta industri och universitet mötas.

STC Expo-mässan i Sundsvall, den 2:a och 3:e maj, är menad att bli just en sådan plattform för möten mellan företag och industrin. Forskningsprogrammet Sensible Things that Communicate vid Mittuniversitetet arrangerar mässan, med mål att skapa tänkbara nya produkter och forskningsprojekt.

– Det finns många akademiska konferenser och industriella mötesplatser att visa upp sig på, men med STC Expo vill vi snarare sprida erfarenheter mellan industri och akademi för att skapa möjligheter till nya produkter och forskningsprojekt, säger professor Hans-Erik Nilsson, programdirektör för STC@MIUN, i ett pressmeddelande.

Sensible Things that Communicate, kallat STC@MIUN, är ett 6-årigt forskningsprogram med stöd från KK-stiftelsen och tretton olika företag. Syftet med programmet är att med hjälp av nya material, nya konstruktioner och digital intelligens utveckla kostnadseffektiva, robusta trådlösa sensorsystem. Det kan handla om servicefunktioner och övervakning inom industrin men infattar även konsumentprodukter.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)