JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Transmode prisas för framstående FoU
Svenska Transmode har tilldelas Frost & Sullivan Technology Innovation Award 2007 för sin forskning och utveckling inom optisk våglängdsmultiplexering för nästa generations optiska nät.
Det svenska optonätsföretaget har kammat hem Frost & Sullivan-utmärkelsen genom innovativ forskning och utveckling samt andra branschledande faktorer i företaget, heter det. Framförallt framhäver Frost & Sullivan Transmodes framgångar inom produktutveckling, vilket givit företaget en marknadsledande position inom optiska nätlösningar.

-    Vi är mycket glada över att ha blivit tilldelade denna prestigefyllda utmärkelse, säger Karl Thedén, vd på Transmode i ett pressmeddelande.

Transmode är mitt uppe i en period av stark tillväxt. Och Karl Thedén ser utmärkelsen som ett erkännande av det engagemang som företagets 140 anställda lagt ner.

-    Att ligga i framkant vad gäller teknisk utveckling är en av Transmodes absoluta hörnstenar. Utmärkelsen understryker våra framgångar på området och vår nyligen lanserade µROADM är ett tydligt exempel. Med µROADM har vi en produkt som uppfyller marknadens nya krav på flexibilitet långt ut i de optiska näten, säger Magnus Öberg är tekniskansvarig på Transmode.
 
Idag lanserar Transmode dessutom sin nya µROADM-enhet, en produkt som starkt bidragit till att företaget nu får Frost & Sullivan-utmärkelsen.

Ett ROADM-system gör att man på distans kan koppla om trafik hos ett WDM-system på våglängdsnivå. Transmodes µROADM är baserad på tekniken Wavelength Selective Switch (WSS) och förser nätverksoperatörer med en kompakt och kostnadseffektiv modul som stöder ROADM-funktionaliteten. Det nya systemet ökar flexibiliteten i optiska nät och är det första i sitt slag, hävdar Transmode.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)