JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Morphic allt närmare toppen
Målet för energiteknikbolaget Morphic Technologies i Karlskoga är att bli världsledande på tillverkning av flödesplattor till bränsleceller. Under våren har företaget fått flera prototypordrar - den senaste igår.
– Detta är den tredje ordern på kort tid relaterad till bränsleceller för drift av bärbara datorer. Det är inom mobil elektronik som vi bedömer att den första snabba marknadsintroduktionen kommer att ske, säger Martin Valfridsson, vd på Cell Impact, i ett pressmeddelande.

– Vi ser en god utveckling inom tre applikationsområden: mobil elektronik, stationära system och fordon, tillägger han.

Cell Impact är ett av sex dotterbolag inom Morphic-koncernen och det är Cell Impact som utvecklar och producerar flödesplattorna.

Den senaste orden kommer från en stor asiatisk tillverkare av bärbara datorer, ännu ej namngiven. Prototypplattorna ska levereras under juli.

Tidigare under våren har företaget, som sagt, fått flera intressanta testordrar på bränslecellsplattor. Samtidigt har företaget tecknat flera samarbetsavtal med företag inom den kinesiska fordonsindustrin. Morphics första fabrik levererar redan stora volymer och planen är att en andra anläggning ska tas i bruk under sommaren

Morphic Technologies rider på miljövågen och står idag på USA-ambassadören Michael Woods så kallade A-lista, vilket betyder att företaget blivit presenterat för stora potentiella investerare i USA.

– Det innebär att vi internationellt börjar blir uppmärksammade som ett miljöteknikföretag vilket ju är väldigt kul. För tillfället investerar vi kraftigt i utökad produktionskapacitet och expansion vilket finansierats genom kapitalanskaffning via aktiemarknaden. Det är viktigt att vi blir synade och syns och skaffar förutsättningar att få fortsätta växa, säger Peter Enå, grundare och styrelseordförande på Morphic Technologies till tidningen Dagens Miljö.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)