JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rutroniks trådlösa turné en framgång
Distributören Rutronik är i år på Europaturné för att visa vad företaget och dess leverantörer kan inom trådlös teknik. Projektledaren Lars Mistander säger att turnén är en stor framgång som både genererar intresse och konkreta affärer för företaget. Den 6 september kommer följet till Stockholm.
Image
Lars Mistander
- Det har varit fullt nästan överallt. När vi är klara kommer vi att ha haft kontakt med mellan 500 och 600 personer. Vi har förstås kommit i kontakt med många nya projekt, och flera kunder har redan beställt nya prototyper, berättar Lars Mistander.

Han är ansvarig för Rutroniks kompetenscentrum i Kista för trådlös teknik, och europaturnén kallad Think Wireless är i stor utsträckning hans skötebarn. På seminarierna får ett antal nyckelleverantörer visa vad de kan inom exempelvis GSM, Bluetooth, GPS och Zigbee.

- GSM lockar nog flest, men den stora överraskningen är Zigbee. Vår leverantör Microchip har två varianter, både en fullfjädrad och en egenutvecklad som inte kräver några licenskostnader. Den följer förstås inte standard, men eftersom den drar mindre ström och är snudd på gratis så är intresset stort, säger Mistander.

Han konstaterar att många kunder har behov av flera trådlösa teknologier i samma tillämpning. En GSM-baserad utrustning för maskin-till-maskin-kommunikation kan exempelvis behöva läsas av lokalt, med Bluetooth.

- Intresset Bluetooth verkar ha vaknat på nytt. Och det är ju lite kul för oss i Norden eftersom vi säljer svenska Free2Moves produkter. Vi har nog mellan 300 och 400 köpande kunder på det området i Europa numera, säger Mistander.

HIttills har Rutroniks turné besökt tretton städer i nio länder, och härnäst står Norden på tur. Köpenhamn besöks den 4 och Stockholm den 6 september. Därefter avslutas äventyret i Benelux och Storbritannien.

- I Stockholm är det nästan fullt. Lokalen vi hyrt rymmer 35 personer, och det är inte många platser kvar, säger Lars Mistander.

Förutom Microchip och Free2Move deltar leverantörerna Telit med sina GSM-produkter och Tyco med GPS-moduler. I övriga Europa har även Infineon deltagit, men i Sverige ersätts det bolaget av Wireless Maingate. Mer information finns på www.rutronik.com.

 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)