JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericssons forskningscentra får stöd av Region Skåne
Att Ericsson och Sony Ericsson vill starta två forskningscentrum i Lund, för halvledarkonstruktion och för mobiltelefontillämpningar, rapporterade Elektroniktidningen om i maj. Nu engagerar sig Region Skåne satsningen.

Förslaget från Ericsson gäller två nya forskningsenheter som ska placeras på Lunds tekniska högskola. Ett viktigt mål med satsningen är att på sikt säkra rekryteringen av personal (länk) .

När Region Skånes nu valt att lägga pengar på initiativet, handlar det om att att länka mer av det skånska näringslivet till Ericssons forskningscentra.

– Från vår sida handlar det mer om sidoprojektet – att knyta ihop det här med det övriga skånska näringslivet, så att fler kan dra nytta av ett sådant här centrum, säger ordföranden i Region Skånes tillväxtnämnd Pia Kinhult till nyhetsbrevet Rapidus.

Region Skånes beslut innebär i första hand att en projektkoordinator tillsätts. Regionens finansiering löper på tre år, förutsatt att övriga deltagare gör det de har åtagit sig. Under 2007 anslår regionala tillväxtnämnden 1 160 000 kronor. Senast i februari 2008 skall nämnden ta ställning till en uppföljningsrapport på den första delen av satsningen.

De två centra som ska skapas är ett samarbete mellan Ericsson, Sony Ericsson, Lunds tekniska högskola och Blekinge tekniska högskola. De skall till största delen finansieras av näringslivet med Sony Ericsson och Ericsson i spetsen. Projektet har även sökt finansiering från statliga Vinnova och ett beslut därifrån väntas under hösten.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)