JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 48 miljoner till Syntune
Stockholmsbolaget Syntune, som gör avstämbara lasrar, har tagit in nära 48 miljoner kronor i riskkapital. Pengarna ska användas till att få upp produktionsvolymerna och öka säljinsatserna.
I sin andra finansieringsrunda har Syntune stötts av de tre riskkapitalbolagen Innovationskapital från Sverige, norska Teknoinvest och amerikanska Vision Capital samt ett antal privata investerare. De 47,8 miljoner kronor man drog in denna gång ska räcka för att nå massproduktion av såväl första som andra generationens 10 Gbit/s avstämbara lasersändare, samtidigt som man ska försöka attrahera fler kunder.

Syntunes val att arbeta med ledande kontraktstillverkare av såväl kretsarna som de färdiga kapslarna lyfts fram som en bidragande orsak till investerarnas gunst. Lika viktigt är förstås de goda framtidsutsikterna i nischen - analyshuset CIR hävdar att avstämbara lasrar kommer att bli en av de snabbast växande komponentkategorierna framöver och nå en omsättning kring en miljard dollar år 2012.

I sin första investeringsrunda, för tre år sedan, drog Syntune in 42 miljoner kronor. Investerarna då var desamma som nu (länk) .

Syntune pekades i höstas ut som ett av de 30 europeiska bolag som ansågs mest attraktiva för riskkapitalinvesteringar, se artikel (länk) .


 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)