JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Flex satsar medicinskt
Flextronics köper medicinteknikspecialisten Avail och kombinerar det bolaget med sina egna förmågor på området plus medicinkompetensen hos nyligen inköpta Solectron. Tanken är att bilda en ny världsledare inom medicinteknisk kontraktstillverkning.
Kontraktstillverkarjätten Flextronics fortsätter att expandera genom uppköp. Senast inköpt är det amerikanska medicinteknikföretaget Avail Medical Products med 3500 anställda och en omsättning kring 250 miljoner dollar. Tanken är att skapa en ny stormakt inom medicinsk kontraktstillverkning genom att kombinera Flextronics, Avails och likaledes nyförvärvade Solectrons verksamheter på området.

- Vi får inte bara en av medicinindustrins bredaste tjänsteutbud, kombinationen visar också vilket stort allvar vi visar med satsningen, säger Dan Crouteau, ansvarig för Flectronics Medical, i ett pressmeddelande.

Avail är främst känt för sin produktion av medicinska engångs- och hygienprodukter. Att döma av hemsidan har elektronik fört en undanskymd tillvaro på företaget, där produktion med mekanik, papper och plast i sterila miljöer dominerat.

Någon köpeskilling nämns inte, men affären beräknas bli slutförd innan årsskiftet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)