JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mips köper analogföretag
Processorföretaget Mips Technology planerar att köpa portugisiska Chipidea, som är specialist på IP-block inom analog och mixed-signal-teknik.
– Chipidea är marknadsledande inom analog IP med en bred produktportfölj och en imponerande mängd kunder, säger John Bourgoin, vd på Mips Technology i ett pressmeddelande.

Med köpet vill Mips stärka sin position främst inom snabbväxande teknikområden där analogkompetens är av största vikt. En fjäder i Chipideas hatt är exempelvis en sigma-delta-omvandlare-arkitektur, tänkt att användas i bärbar konsumentelektronik. En finess hos IP-blocket är att det kan programmeras för en mängd mobilstandarder, men också mobil-tv, wifi och FM-radio.

I början på året köpte Chipidea dessutom norska Nordic Semiconductors. Allt för att komma åt företagets signalomvandlare. I och med köpet har företaget kunnat erbjuda asickonstruktörer IP-block för teknik från 65 till 180 nm inom analog frontend för såväl bredband som wifi och Wimax, till smalbandiga tillämpningar som DA-omvandlare för kodare, gränssnitt och pekskärmar.

Nu tycks det som om processortillverkaren Mips köper all denna kompetens för 147 miljoner dollar.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)