JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Popcatcher skippar snacket
ImageStockholmsföretaget Popcatcher lanserar Ripper, en radio som kan spela in program från en valfri radiostation. Musiken sparas automatiskt som en serie MP3-filer, medan prat och reklam filtreras bort.
På svenska Popcatchers hemsida kan man läsa att företaget lova att nya Ripper ska finnas i butikerna till jul. Nu är den snart här. Den visades upp för första gången på elektronikmässan IFA i Berlin i förra veckan.

Popcatcher Ripper är efterföljaren till populära MD-601, som snabbt såldes slut i Sverige, Schweiz och Tyskland. Ripper har en hel del nya funktioner, exempelvis kan den dockas till praktiskt taget valfri MP3-spelare och iPod. Den kan självklart också kopplas till minneskort och mobiltelefoner, menar Popcatcher.

Referenskonstruktionen Ripper är i grunden en komplett fm-radio med inspelningsfunktion. Användaren behöver bara välja station, därefter sparar Ripper automatiskt musiken som 192 kbit/s MP3-filer på ansluten MP3-spelare eller liknande. En Blackfinprocessor från Analog Devices sköter både själva filtreringen av radioinnehållet samt hanterar gränssnittet för lagring av MP3-filer.

Popcatchers kärnverksamhet är annars själva algoritmen som skiljer ut musik från prat. Idag erbjuder företaget algoritmen på licens till större elektroniktillverkare. Licenserna är i form av programvarulicenser, hårdvarumoduler och referenskonstruktioner. Målet är att tekniken på sikt ska komma att byggas in i alla möjliga typer av konsumentprodukter, exempelvis mobiltelefoner, GPS-system och bilstereo.


 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)