JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. FPGA-dag i Lund lockade 50 personer
Lite trevande men med en positiv atmosfär. Så kan man karakterisera mässan FPGA World som för första gången gick av stapeln i Lund igår.
– Jag är nöjd även det kunde ha varit fler deltagare, säger David Källberg som organiserar FPGAworld tillsammans med professor Lennart Lindh på Mälardalens Högskola.

De cirka 50 besökarna på Ideon i Lund kunde lyssna till ett tiotal seminarier och prata med de elva utställarna, däribland The Dini Grop, vars vd Mike Dini rest hela vägen från San Diego.

– Jag har några stora kunder här i Lund så jag kombinerar mässan med att besöka dem.

Han har dock inte så stora förhoppningar på att hitta några nya kunder på FPGA World.

– Då ska jag ha stor tur. Det viktiga är att visa upp sig, syns man inte så finns man inte.

Och så passar han på att demonstrera sitt största kort med 16 stycken Virtex-5 för några personer från Ericsson Mobile Platforms.

– Den här kostar 300 000 dollar vilket är en tredjedel av vad Hardi tar och den kan göra saker de inte kan, hör jag Mike Dini säga.

När det gäller den lokala marknadsföringen av FPGA World finns det uppenbarligen massor att göra. Under dagen stannar flera personer till vid registreringsbordet för att höra vad FPGA World är för något. En del tar sig en titt på utställningen eller stannar för att lyssna på föredragen.

– Till nästa år kommer fler att känna till mässan, säger David Källberg.

– Vi borde försöka marknadsföra mässan även i Danmark. Det tar inte mer än en dryg timme från Köpenhamn, säger Lennart Lindh.

Den som missade tillställningen i Lund får en chans till Imorgon, torsdag 13/9, då FPGA World går i repris Kista. Programmet är lite bredare och innehåller då även akademiska presentationer.

Dagen avslutas med prisutdelningen i Alteras nya tävling för studenter kallad Innovate Nordic. 66 projekt deltar i kampen och de har med hjälp av Alteras kort och verktyg utvecklat så skilda saker som styrningen till en undervattensfarkost, ett digitalt oscilloskop, ett röstigenkänningssystem och en robot som upptäcker minor.

Mer info på www.fpgaworld.com/conference
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)