JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Radisys köper Intelplattformar
Intel låter branschkollegan Radisys ta över verksamheten inom kommunikationsplattformar för standarder som Atca, AMC och Compact PCI. Köpeskillingen är 32 miljoner dollar.
Affären innebär en radikal förstärkning av Radisys utbud inom kommunikationsteknik. Det man tar över från Intel är bladdatorer och chassin för såväl Atca com Compact PCI, två av de viktigaste standarderna på området. I köpet medföljer även ett antal managementmoduler och programvara.

Radisys betalar 25 miljoner dollar för verksamheten, och kommer även att anställa ett betydande antal av Intels medarbetare. Därtill betalar Radisys 7 miljoner dollar för ett lager av färdiga varor. Företaget räknar med att köpet ska resultera i en försäljningsökning på minst 50 miljoner dollar om året.

De båda företagen har samarbetat på området, och tänker fortsätta med det i sina nya roller. Intel ser försäljningen som ett sätt att fokusera på kärnverksamheten, och räknar med att Radisys även framledes ska köpa Intelprodukter för de berörda plattformarna.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)