JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rutronik säljer på miljön
Alla led i elektronikens näringskedja har ansvar för miljön - inte bara komponent- och systemproducenter. Det menar Rutronik, som vill marknadsföra sig som ett grönare distributörsalternativ.
Image
Spole och lime - grönt tänk från Rutronik
- Vi kommer att aktivt jobba för att öka vår egen och våra kunders medvetenhet om nödvändigheten att skydda miljön och klimatet. Som mellanhand har vi en viktig position här, och vi tänker bidra rejält till grönare elektronik, säger den tyska distributören Rutroniks marknadsdirektör Markus Krieg i ett pressmeddelande.

I praktiken ska detta gå till på fyra sätt. För det första ska företagets konstruktörer och applikationsingenjörer alltid ha ett lågeffektsperspektiv vid in-design och föreslå så strömsnåla komponenter och lösningar som möjligt.

För det andra har företaget internt anammat ett ISO14001-baserat miljöstyrningssystem, som håller kontroll på hur mycket ström, vatten, olja och annat som förbrukas. Miljökrav ska också ställas på speditionsfirmor och andra tjänsteleverantörer.

För det tredje ska alla förpackningar på företaget sorteras för återvinning. Det gäller även förpackningar som levererats till kund - Rutronik lovar att återta alla plastförpackningar från de kunder som så önskar.

För det fjärde ska bolaget försöka minimera ompackning genom att i så stor utsträckning som möjligt leverera produkter i tillverkarens originalförpackning. När så inte är möjligt har Rutronik utvecklat en egen återvinningsbar förpackning, som kan skräddarsys för kundernas önskemål.

- Miljötänkande är inget nytt för oss, men nu ska vi betona det mer inför våra kunder, säger Markus Krieg.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)