JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. TSMC kan köpa Dresden
Enligt ett rykte uppsnappat av tidningen EE Times kan processorbolaget AMD komma att sälja sin modernaste halvledarfabrik i tyska Dresen till taiwaneiska foundryjätten TSMC.
AMD och TSMC för diskussioner om ett övertagande av fabriken kallad Fab 38, skriver EE Times, och hänvisar till en rapport från analyshuset Barron's. Där skriver analytikern John Lau att spekulationerna hörts förr, men samtalen då stoppats av tyska myndigheter. Nu har samtalen tagit fart igen, troligen med klarhet från myndigheterna och ökad tydlighet i AMDs strategi, skriver Lau enligt EE Times.

AMD har investerat omkring 5 miljarder dollar i Dresden, vilket gör företaget till en av de största utländska investerarna i Tyskland alla kategorier. Företaget har två fabriker där, kallade Fab 30 och Fab 36. Fab 30 genomgår just nu en totalrenovering, bland annat med uppgradering från produktion på 200 mm till 300 mm kiselskivor, något som kommer att mer än fördubbla kapaciteten. När den renoveringen är klar ska anläggningen döpas om till Fab 38, och det är alltså kring denna som diskussionerna förs.

TSMC är världens ojämförligt största uppdragstillverkare av halvledare och tillika ett av världens sju största halvledarbolag.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)