JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Genombrott för Edgeware
Telias danska dotterbolag Telia Stofa ska använda svenska Edgewares IPTV-server Orbit 2x för sin satsning på beställvideo. Kunderna kan få både vanlig tv och HD-tv, och kan stoppa och backa programmen efter tycke och smak. Ordern är ett genombrott för Edgeware bland kabel-tv-operatörer.
Danska tv-kunder är numera mogna för beställtjänster, högskarpa tv-bilder och möjligheten att själv styra när de vill se olika program i leverantörernas utbud. Det menar kabel-tv-operatören Telia Stofa, som bygger upp tjänsten Zaptor för ändamålet.

Basen i bygget är svenska Edgewares IPTV-server Orbit 2x. Dessa servrar klarar att hantera videoströmmar upp till 20 Gbit/s från flashminnen. Tittarna får full möjlighet till så kallad "time shifting", det som motsvarar framåt- och bakåtspolning på videospelare, i både standard-tv-kvalitet och HD-tv.

Servrarna distribueras i en hierarkisk arkitektur, så att de mest populära tv-programmen hela tiden finns så nära kunden som möjligt, och det fulla utbudet finns centralt. Detta minimerar belastningen på näten och gör att kraven på bandbredd kan hållas nere.

Edgwares vd Joachim Roos är förstås nöjd med att företagets teknik valts av en aktör inom kabel-tv-världen. Tidigare har kunderna mest varit telefonioperatörer som velat slå sig in i tv-distribution via IP-tv-teknik.

- Det här är ett mindre dyrt, mer skalbart och smartare sätt att lösa problemet än att stapla generiska datorer på varandra i datacenter, säger han i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)