JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Micron och Nanya delar DRAM-framtid
De två minnestillverkarna Micron och Nanya planerar att utveckla DRAM med geometrier under 50 nm i gemensam regi. En definitiv överenskommelse väntas vara klar inom några månader.
Igår bekräftade Micron och Nanya den senaste månadens rykte om att de två planerar ett djupgående samarbete inom DRAM. Planen är att skapa ett samarbetsbolag inom DRAM med gemensam forskning och utveckling. Fokus ska ligga på geometrier under 50 nm.

Hittills har företagen skrivit under ett så kallat Memorandum of Understanding och planen är att en slutgiltig överenskommelsen ska vara klar inom några månader. Om överenskommelsen håller hela vägen kan den mycket väl bli ett slag i sidan på tyska Qimonda som är Nanyas DRAM-partner i Taiwan. De två har ett samarbetsbolag, kallat Inotera, med två stycken 300 mm fabriker i Taiwan.

Intressant är att när Infineon för drygt två år sedan beslutade om företagets DRAM-öde var det många som tippade att Nanya skulle ta över det samägda företaget Inotera, medan Micron skulle köpa den amerikanska verksamheten. Så blev det dock inte.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)