JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. "Stödpolitiken ger mycket bredband för pengarna"
Utbyggnaden av bredband på mindre orter i Sverige hade inte kommit till stånd utan statligt stöd. Det hävdar ITPS, Institutet för tillväxtpolitiska studier, i en utvärdering.

Vid slutet av 2013 ska alla orter och en övervägande del av landsbygden ha tillgång till bredband. Åtminstone om man får tro den statliga utredningen Bredband 2013, som lades fram i april.

Frågan som ITPS nu tagit sig an är om detta ska finansieras genom fortsatt statligt stöd. Och svaret är enligt ITPS tveklöst ja. Samhällsnyttan av det hittillsvarande stödet har varit god, och utan stödet hade många mindre orter saknat bredband idag, konstaterar utredningen.

Dock är myndigheten kritisk till dokumentationen av utbyggnaden, som man menar gjort det svårt att utvärdera utfallet av stödpolitiken.

- Om planerna på en ny stödperiod blir verklighet är det nödvändigt att de bristerna korrigeras, äger Kurt Lundgren som gjort ITPS utvärdering.

ITPS vill också se en utredning av hela den statliga IT-politiken, där bredbandsutbyggnaden sätts i sitt sammanhang.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)