JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bitsim in i Mentorallians

Det svenska konsultföretaget Bitsim har märkt en ökad efterfrågan på kompetens inom System Verilog och har därför gått med i Mentor Graphics industriallians QVP, Questa Vanguard Program, som syftar till att ge bättre stöd för verifiering med hjälp av verktyg och IP-block för just det språket.

Kring verifieringsverktyget Questa har EDA-jätten Mentor Graphics samlat ett femtiotal små och stora aktörer - konsulter, IP-leverantörer, EDA-bolag och utbildningsföretag - under namnet QVP, Questa Vanguard Program. Allt i syfte att få till stånd ett så komplett erbjudande som möjligt inom verifiering och System Verilog.

Svenska Bitsim är den senaste medlemmen i QVP. Bitsim har under det senaste året utbildat sin personal i Questa och System Verilog för att bygga upp sin kompetens på området, och erbjuder idag både konstruktionshjälp och utbildning. Fem av företagets totalt 55 anställda har lärt sig System Verilog genom utbildning och genom att delta i konkreta projekt.

- System Verilog börjar ta fart i Sverige nu, vi ser allt fler kunder använda det. Och då finns anledning för oss att investera och satsa på området, säger Bitsims vd Anders Sivard till Elektroniktidningen.

Att man valt just Mentor som partner är naturligt, menar Anders Sivard.

- Vilka verktyg vi använder styrs förstås i hög grad av våra kunder Men vi har jobbat ihop med Mentor en hel del tidigare, och Questa är en bra produkt som vi använt i flera projekt, säger han.

Bitsim erbjuder även utbildning inom System Verilog. I dagsläget hyr man in lärare från brittiska Doulos för kurserna, men på sikt ska även detta arbete bedrivas i egen regi.

Bitsim är ett av Sveriges större hårdvarufokuserade konsultbolag, med specialistkompetens inom kretskonstruktion, digital signalbehandling, höghastighetslektronik samt video och grafik. Och affärerna går bra, enligt Sivard.

- Vi har i princip full beläggning. Visst försöker vi vara mer lyhörda än någonsin för tecken på lågkonjunktur, men vi ser inget konkret. Efterfrågan är lika bra som i våras, säger han.

Dock har företaget sedan årsskiftet inte rekryterat några nya konsulter. Inte bara för att tillmötesgå en eventuell konjunktursvacka, utan också för att konsolidera de rekryteringar man redan gjort.

- Vi anställde rätt mycket folk under 2007 och kände helt enkelt att vi behövde ta det lite lugnare, säger Anders Sivard.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)