JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
En avspänd atmosfär och 40 procent fler deltagare i fjol. Så kan man summera gårdagens FPGA-dag i Lund.
– Jag är nöjd även om det kunde ha varit fler deltagare, säger David Källberg som organiserar FPGA World tillsammans med professor Lennart Lindh.

Jämfört med fjolåret har deltagarantalet ökat med ungefär 20 personer till knapp 70 stycken och antalet utställare var också något större än i fjol.

– Vi borde kunna göra ännu mer marknadsföring även i Köpenhamn eller kanske flytta mässan dit, säger Lennart Lindh som numera är på Högskolan i Jönköping.

- Vi få höra med utställarna vad de vill. Kanske kan vi ordna en buss som går från Lund eller Köpenhamn beroende på var vi lägger evenemanget nästa år, säger David Källberg.

Duon hoppas också att deltagarna själva ska sprida information om konferensen så att deltagarantalet ökar nästa år

– Det borde kunna växa till hundra personer, säger David Källberg.

De som kom till Ideon i Lund igår fick lyssna till Gary Meyers, chef Synplicitygruppen inom Synopsys, som höll inledningsanförandet. På eftermiddagen fanns det 20 olika halvtimmespresentationer att välja bland. Det var allt från rena produktpresentationer till ett föredrag om ett styrsystem för rymdraketer.

Den som missade tillställningen i Lund får en chans till på torsdag då FPGA World går i repris i Kista. Inledningstalalare är Xilinx teknikchef Ivo Bolsens och programmet är lite bredare eftersom det även innehåller akademiska presentationer av god kvalitet.

- Vi fick in betydlig fler bidrag till den akademiska delen i år så det var ett omfattande arbete att göra gallringen, säger Lennart Lindh.

Torsdagen avslutas med prisutdelningen i Alteras tävling för studenter kallad Innovate Nordic. Mer information finns på www.fpgaworld.com/conference där man även kan anmäla sig till konferensen som är kostnadsfri.

 

Se även: FPGA-användare tar till sig asicmetodik

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)