JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Abacus kan bli uppköpt

Den brittiska distributören Abacus har mottagit ett antal erbjudanden om att bli uppköpt. Hur bolaget och dess aktieägare tänker agera återstår att se, men det faktum att man gett en bank i uppdrag att agera rådgivare indikerar att processen kommit ganska långt.

Distributören Abacus meddelade i slutet av förra veckan att man mottagit "ett antal" förslag som kan leda till att bolaget köps upp. Företagets styrelse understryker i meddelandet att inget av förslagen med säkerhet kan leda till någon försäljning. Men enligt tidningen Electronics Weekly har banken HSBC fått uppdraget att vara finansiell rådgivare vid en eventuell försäljningen, något som tidningen menar tyder på att processen har avancerat bortom enbart förslag.

Vem som står bakom uppköpsbuden är inte känt, men Electronics Weekly pekar ut de nordamerikanska storaktörerna Arrow, Avnet, Future och Nu Horizons som troliga budgivare.

Abacus, som även äger varumärkena Trident, TDC och Abacus Embedded, berättade redan i maj att försäljningen varit lägre än förväntat under årets första del. Nu konstaterar styrelsen att ingen återhämtning skett, och att försäljningen på helåret väntas bli lite lägre än under 2007, och klart lägre än man tidigare prognosticerat.  

I Sverige omsatte Abacus 95 miljoner kronor i fjol, enligt Elektroniktidningens Komponenttopp (länk), vilket placerade företaget på en tionde plats bland Sveriges distributörer. Abacus Sweden bildades 2006 genom sammanslagning av distributörerna Promax och Deltron, och hade då ambitionen att bli en av Sveriges fem största komponentdistributörer (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)