JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Distribution

Helag in i OEM Electronics

Svenska Helags hela sortiment går in som ett nytt produktområde inom OEM Electronics. Båda företagen ingår i koncernen OEM International.

Digi-Key skeppar prototyper av mönsterkort

I somras lanserade Digi-Key ett program med inriktning mot mönsterkort. Nu kompletteras det med erbjudande om prototyper. Dock sker leveransen utan kostnad enbart inom USA.

Halvledarbristen stoppar återigen Volvos fabriker

Bristen på halvledarkomponenter fick fordonskoncernen Volvo att sent igår kväll skicka ut ett pressmeddelande om att företaget återigen kommer att tvingas stoppa produktionen. Det handlar om så mycket som två till fyra veckor under årets andra kvartal.

Digi-Key märker komponenttejpen

Mindre kvantiteter komponenter som förpackats på tejp saknar normalt märkning och är därför en logistisk mardröm. Digi-Key vill råda bot på problemet genom att trycka information på baksidan av tejp-förpackningen för att göra komponenterna lätt identifierbara.

Även Oppo varnar för halvledarbrist

Hittills har fordonsbranschen varit mest högljudd men nu varnar även världens fjärde största mobiltelefontillverkare Oppo för bristen på halvledarkomponenter i en intervju med Nikkei Asia.

Halvledarbristen stoppar även Scania

Det är bara en tidsfråga innan Scania tvingas stoppa produktionen på grund av brist på halvledarkomponenter. ”Det är ut hand i mun”, säger företagets vd Henrik Henriksson till Dagens Industri.

NI hos CN Rood

Test- och mätjätten NI har lagt om försäljningsstrategin på senare tid. De egna kontoren har bantats kraftigt till förmån för externa distributörer. I Sverige och Norden axlar nu CN Rood rollen som teknisk distributör.

Satco blir del av Stig Wahlström

Den första februari blev Satco Komponent en del av Stig Wahlström Elektriska. Båda distributörer ingår i Addtechkoncernen.

Volvo och Veoneer flaggar för komponentbrist

Både fordonskoncernen Volvo och bilsäkerhetsföretaget Veoneer släppte idag urstarka rapporter för sista kvartalet 2020 men bägge flaggar för att bristen på halvledarkomponenter kan ställa till problem framöver.

Distributör kompletterar med konsulting

Efter 17 år som distributör expanderar Accurate Nordic till konsultverksamhet under namnet Accurate Consulting.

Raspberry Pi hos Digi-Key

Då har det hänt. Strax före årsskiftet meddelande Digi-Key Electronics att företaget har blivit en auktoriserad Raspberry Pi-distributör. Distributörsjätten kommer att erbjuda hela sortimentet från Raspberry Pi – från de allra billigaste till de mest avancerade produkterna.

Mouser har flyttat till Malmö

Den amerikanska distributören Mouser Electronics har flyttar sitt svenska kontor från Stockholm till Malmö. Det nya läget, med närhet till Köpenhamn, ger enligt företaget bättre Nordentäckning.

Kontaktdonsspecialist skalar upp

Den amerikanska distributören Powell Electronics vill växa i Europa och har därför utökat antalet agenturer, anställt fler säljare och flyttat in i nya lokalaer i Dublin, Irland.

Elfa stänger Solnabutiken

Den 18:e december går en epok i graven, då stänger Elfa Distrelec sin butik i Solna.

Intel får sälja till Huawei

Processorjätten Intel har fått klartecken från det amerikanska handelsdepartementet att sälja vissa produkter till Huawei, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

RS Live rullar i Sverige

RS Componente långtradare Titan II är på Europaturné med en utställning om den uppkopplade fabriken. På onsdag är den i Växjö, därefter åker den vidare mot Chalmers i Göteborg.

Farnell: Så vässar vi ditt komponentköp

De som köper elektroniska komponenter vill ha mycket mer av dagens distributörer än bara sina produkter. De utmanas inte enbart av att hitta och köpa komponenter på det snabbaste och mest effektiva sättet, utan de måste också konsekvent identifiera nya sätt att maximera besparingarna i alla delar av upphandlingsprocessen.

Bürklin: Så skyddar vi dina komponenter mot ESD

Utan förebyggande åtgärder kan människor och föremål ackumulera elektrostatisk laddning. Det kan ske på flera olika sätt. Friktion är vanligt. Bara genom att gå på en matta kan en människa laddas upp till 35 000 V. Det låter livsfarligt. Men energin i en elektrostatisk laddning (ESD) är typiskt harmlös, även från en så hög potential.

Digi-Key: API:er en revolution för inköpare

Om du inte hört talas om API:er tidigare – application programming interfaces – programgränssnitt – så kommer du garanterat att göra det snart. Enligt min uppfattning kommer API-lösningar att förändra elektronikindustrin i grunden under de kommande tio åren.

Kraftig tillväxt för Arrow i Sverige

När Texas Instruments för ett år sedan klippte banden med Avnet blev uppståndelsen stor. TI har byggt upp egna försäljningskanaler men använder också distributörer som Digi-Key, Mouser och Arrow. Flera av de stora halvledar­tillverkarna har slagit in på liknande spår men Tom Dahlén, Sverigechef på Arrow, ser inte detta som ett hot mot distributionen.

 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)