Då har det hänt. Strax före årsskiftet meddelande Digi-Key Electronics att företaget har blivit en auktoriserad Raspberry Pi-distributör. Distributörsjätten kommer att erbjuda hela sortimentet från Raspberry Pi – från de allra billigaste till de mest avancerade produkterna.
Den amerikanska distributören Mouser Electronics har flyttar sitt svenska kontor från Stockholm till Malmö. Det nya läget, med närhet till Köpenhamn, ger enligt företaget bättre Nordentäckning.
Den amerikanska distributören Powell Electronics vill växa i Europa och har därför utökat antalet agenturer, anställt fler säljare och flyttat in i nya lokalaer i Dublin, Irland.
Den 18:e december går en epok i graven, då stänger Elfa Distrelec sin butik i Solna.
Processorjätten Intel har fått klartecken från det amerikanska handelsdepartementet att sälja vissa produkter till Huawei, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
RS Componente långtradare Titan II är på Europaturné med en utställning om den uppkopplade fabriken. På onsdag är den i Växjö, därefter åker den vidare mot Chalmers i Göteborg.
De som köper elektroniska komponenter vill ha mycket mer av dagens distributörer än bara sina produkter. De utmanas inte enbart av att hitta och köpa komponenter på det snabbaste och mest effektiva sättet, utan de måste också konsekvent identifiera nya sätt att maximera besparingarna i alla delar av upphandlingsprocessen.
Utan förebyggande åtgärder kan människor och föremål ackumulera elektrostatisk laddning. Det kan ske på flera olika sätt. Friktion är vanligt. Bara genom att gå på en matta kan en människa laddas upp till 35 000 V. Det låter livsfarligt. Men energin i en elektrostatisk laddning (ESD) är typiskt harmlös, även från en så hög potential.
Om du inte hört talas om API:er tidigare – application programming interfaces – programgränssnitt – så kommer du garanterat att göra det snart. Enligt min uppfattning kommer API-lösningar att förändra elektronikindustrin i grunden under de kommande tio åren.
När Texas Instruments för ett år sedan klippte banden med Avnet blev uppståndelsen stor. TI har byggt upp egna försäljningskanaler men använder också distributörer som Digi-Key, Mouser och Arrow. Flera av de stora halvledartillverkarna har slagit in på liknande spår men Tom Dahlén, Sverigechef på Arrow, ser inte detta som ett hot mot distributionen.
Mängder av videomöten och resestopp är tydliga konsekvenser av den pågående pandemin. För miljön är det toppen, men vad säger de som är berörda? Vissa är väldigt positiva ,för andra fungerar det sämre.
Initialt har den pågående pandemin inte slagit lika hårt som många inom svensk elektronikdistribution befarat. Någon värre komponentbrist har ingen av de tillfrågade upplevt ännu, däremot varierar erfarenheten kring hur logistiken fungerat. Alla är dock överens om att de långsiktiga följderna efter att så många nya utvecklingsprojekt lagts på is är oroande.
Den svenska kraftspecialisten Powerbox har ingått ett distributionsavtal med amerikanska Ametek Programmable Power. Avtalet gäller för de nordiska länderna samt Portugal.
Med undantag för fordonsområdet har elektronikbranschen hittills klarat sig förhållandevis bra under coronapandemin. Men osäkerheten inför fortsättningen är stor.
Det svenska biometriföretaget Fingerprint Cards har har tecknat ett globalt distributionsavtal med Digi-Key Electronics. Avtalet tros stärka Fingerprints position och hjälpa företaget in på nya marknader och tillämpningar inom IoT.
Flex Power Modules – med konstruktion i Kalmar – har tecknat ett globalt distributionsavtal med Digi-Key. Därmed kommer hela FPM:s produktportfölj att finnas att köpa på Digi-Keys webb. Många kommer dessutom att finnas för leverans samma dag.
Dagarna före jul blev det klart att IT-attacken som drabbade Addtech den 30 oktober kostar 150 miljoner kronor. Nu avslöjar företaget hur kostnaderna fördelas över dotterbolagen.
Dagen före julafton sålde schweiziska Dätwyler delar av distributionsverksamheten till det tyska investmentbolaget Aurelius. Företaget ska istället fokusera på den betydligt lönsammare verksamheten inom tätningar till medicinteknik- och fordonsbranschen.
Den 30 oktober drabbades teknikhandelsbolaget Addtech av en IT-attack. Samtliga dotterbolag har nu fått igång IT-systemen. Prislappen landar på 150 miljoner kronor.
Den 7:e januari nästa år öppnar svenska Rotakorn Electronics ett inköps- och säljkontor i Amsterdam. Härifrån ska företaget stötta försäljningen i Tyskland och Benelux samt också hjälpa till att stötta brokerverksamheten i hela Europa.
Sida 1 av 33
IDet kommer allt fler smarta lösningar inom medicinteknik plus att artificiell intelligens (AI)...
Isolering, läckström, beröringsström, EMC, användningsmiljö och antalet effektutgångar – den här...
När länder nu står inför den andra vågen av pandemin har det blivit förnyat fokus på att göra det...