JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 20 miljoner till bubbelbadsstyrning

Industrifonden investerar 20 miljoner kronor i företaget Cyrba som utvecklar elektronik för styrning av bubbelbadkar.

Göteborgsföretaget Cyrba har utvecklat en elektronisk styrbox till bubbelbadkar där alla funktioner såsom temperatur och blandning av vatten och luft. Styrboxen ersätter de kranar, knappar och vred som finns på konventionella bubbelbad, och tekniken ger enligt företaget större möjligheter till flexibel formgivning av badkaren och minskar dessutom produktionstiden från tre timmar till nedåt 50 minuter.

Enligt Industrifonden är Cyrba nära ett kommersiellt genombrott. Och man anser att världsmarknaden är stor då det säljs cirka 2,5 miljoner bubbelbadkar om året. Det motiverar Industrifonden att satsa 20 miljoner kronor i företaget.

- Med Industrifonden som ägare får vi de finansiella muskler som krävs för att leverera de volymer som efterfrågas. Marknaden kontrolleras av 5-8 stora tillverkare, och samtliga för idag ingående samtal med oss, säger Cyrbas vd Jonny Sandberg i ett pressmeddelande.

Han har tidigare startat två andra teknikföretag i Göteborg, Caran och Xdin. Efter investeringen från Industrifonden räknar Cyrba med att anställa ett tiotal personer.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)